Romige witlofsaus met gehaktballetjes en gesmolten cheddar. Een smaakvol gerecht dat eenvoud en hartige smaken perfect combineert. De witlof en champignons zorgen voor een zachte textuur, terwijl de cheddar een rijke, smeuïge touch geeft. Een gerecht waar het hele gezin van zal smullen.
Bereidingswijze:
- Snijd de witlof en gele ui fijn en snijd de champignons in kwartjes.
- Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de gele ui met de gehaktballetjes aan.
- Na 5 minuten haal je de ui en gehaktballetjes uit de pan maar laat je het aanbak vet in de pan zitten.
- Meng hier het meel doorheen en giet hierbij de tomatensaus.
- Verhit een ander koekenpannetje met wat olijfolie en bak hierin de champignons met de witlof aan.
- Voeg na 5 minuten de gehaktballetjes en de saus toe en meng dit alles goed.
- Laat de gehaktballetjes goed garen in de saus voor circa 5-10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg op de gehaktballetjes 3 plakjes cheddar kaas en laat dit smelten.
- Garneer af met verse fijngesneden peterselie.