Specificaties

Ingrediënten

  • 1/2 witlof stronk
  • 4x stukken taart deeg (8x8cm)
  • 1/2 brie
  • 1/2 gele ui
  • 1 el honing
  • 4 takjes tijm
  • 1 tl suiker
  • Snuf zout en peper
  • Scheutje olijfolie

Witlof brie taartjes in bladerdeeg

Geplaatst op5 november 2025
Receptcategorie: Bakken, Kindvriendelijk, Oven

Witlof met brie taartjes in bladerdeeg zijn een heerlijk knapperig en romig hapje, perfect voor een borrel of als elegant voorgerecht. De zachte brie smelt samen met de licht bittere witlof en zoete ui. Snel te maken en altijd een succes op tafel.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet een cupcake vorm in met olijfolie en verdeel over 4 vormpjes het kaartdeeg, zorg dat ze mooi aansluiten. Maak met een vork kleine gaatjes in het deeg.
  • Snijd de brie, witlof en gele ui helemaal fijn en meng dit in een schaaltje.
  • Voeg de tijm, honing, olijfolie en suiker toe en meng dit er goed doorheen.
  • Vul de taartjes met de vulling, strooi hierover wat zout en peper en zet ze in de oven.
  • Bak de taartjes binnen 25 minuten goudbruin in de oven.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email