Ontdek de perfecte combinatie van bitter, zoet en zout in deze witlof salade met peer en blauwe kaas. De knapperige witlof en zoete peer vormen een frisse combinatie met de romige blauwe kaas, terwijl de stukjes spek en walnoten zorgen voor een lekkere, hartige crunch.
Een smaakvol bijgerecht, geschikt zowel voor dagelijkse maaltijden als voor bijzondere gelegenheden.
Bereidingswijze:
- Bak de spek in een koekenpan.
- Meng ondertussen de rucola met de rode ui en de balsamico azijn, mosterd en 1 tl honing in een bak.
- Snijd de witlof doormidden en haal het bittere stuk eruit. Snijd ze daarna in de horizontale lengte fijn.
- Snijd de peer in dunne plakjes en de druiven doormidden.
- Crush de walnoten fijn in een vijzel.
- Verdeel de rucola over een schaal, leg hierop de witlof, peer, ontbijtspek, druiven, walnoten en blauwe kaas. Garneer af met nog wat honing.
Bekijk al onze witlof salade recepten voor nog meer inspiratie.