Specificaties

Ingrediënten

  • 3x witlof stronken
  • 500 g kip borrelhapjes
  • 1/2 paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 rode ui
  • 8 tramtomaatjes
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 el kerrie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • Scheutje balsamico azijn
  • Scheutje olijfolie
  • Snuf zout en peper

Gevulde witlof blaadjes met granaatappel

Geplaatst op5 november 2025
Receptcategorie: Glutenvrij, Koken, Salade, Vegetarisch

Breng kleur en frisheid op tafel met deze feestelijke gevulde witlof blaadjes met granaatappel. De combinatie van granaatappel, knapperige walnoten, frisse munt en een zoet-pittige dressing maakt dit recept een echte smaakmaker. Licht, verfijnd en perfect als feestelijke amuse of gezond borrelhapje tijdens de feestdagen.

Bereidingswijze

  1. Haal de blaadjes van het witlof strookje af.
  2. Snijd de blauwe bessen doormidden en snijd de verse munt fijn.
  3. Crush de walnoten fijn in een vijzel en verhit een koekenpan waarin je ze kort roostert.
  4. Meng de granaatappel, blauwe bes, verse munt, walnoot, rasp van 1/2 citroen in een bakje.
  5. Rasp de knoflook fijn en meng tot een dressing met de sap van een 1/2 citroen, olijfolie, witte wijnazijn, mosterd, honing, peper en zout.
  6. Meng de dressing door de granaatappel pitjes en vul hiermee de blaadjes.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email