Specificaties

Ingrediënten

  • 3 stronken witlof
  • 500 gram watermeloen
  • 100 gram feta
  • 75 gram radijsjes
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 grote rode ui
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Mespuntje kristalsuiker
  • Handjevol verse muntblaadjes
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie (voor dressing)
  • 2 theelepels honing
  • Sap van halve limoen
  • Mespunt chilivlokken
  • Peper en zout

Watermeloen salade met feta en witlof

Geplaatst op
Receptcategorie: Glutenvrij, Salade, Vegetarisch

Zin in iets fris, kleurrijks én verrassend lekkers? Deze zomerse watermeloen salade met feta en witlof is het perfecte lunchgerecht of bijgerecht op een warme dag. Met sappige watermeloen, romige feta en knapperige witlof zet je in no-time een feestje op tafel!

Bereidingswijze:

  1. Snijd de rode ui in dunne ringen en meng deze in een kommetje met de rode wijnazijn, een mespunt kristalsuiker en een snufje zout. Laat minstens 5 minuten intrekken. Giet daarna af.

  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.

  3. Meng voor de dressing alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

  4. Was de witlof, snijd de onderkant eraf en haal de blaadjes los. Snijd de watermeloen in grove stukken en laat deze kort uitlekken als ze erg sappig zijn. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.

  5. Verdeel de witlof, watermeloen en radijsjes over een mooie schaal. Leg de ingelegde ui erop, verkruimel de feta erover en maak af met de dressing, verse munt en de geroosterde pijnboompitten.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email