Een traditioneel Grieks broodje op een nieuwe manier. Deze pita’s met gekruide kip en een frisse tzatziki van witlof zijn een feestje op je bord. Perfect voor een zomerse lunch of als originele avondmaaltijd met het gezin of vrienden.
Bereidingswijze kip en tzatziki:
-
Marineer de kipfilets met peper, zout en cajunkruiden. Bak de kip in een pan met een beetje olie rustig gaar. Laat de kip kort afkoelen en snijd daarna in dunne plakjes.
-
Doe de Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Rasp de halve komkommer, knijp het vocht er goed uit (bijvoorbeeld in een theedoek) en voeg toe aan de yoghurt.
-
Rasp de knoflook en voeg deze toe aan het mengsel. Snijd de witlof en dille fijn en meng deze ook door de saus. Breng de tzatziki op smaak met zout en citroensap.
-
Snijd de rode uien in halve ringen.
-
Snijd de pitabroodjes open en vul ze met plakjes kip, een flinke lepel tzatziki en wat rode uienringen.
Bereidingswijze pitabroodjes (70 min):
-
Doe de bloem, het lauwe water en de verse gist in een deegmachine en laat dit 15 minuten kneden op lage snelheid. Voeg hierna het zout en de oregano toe en kneed nog 2 minuten door.
-
Haal het deeg uit de machine, vorm er één grote bol van en verdeel die vervolgens in 8 kleine bolletjes. Laat deze bolletjes 20 minuten rijzen onder een schone theedoek.
-
Rol elk bolletje uit tot een rond pitabroodje van ongeveer 12 cm doorsnede.
-
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 8 minuten op 200 graden.
-
Bak de pita’s vlak voor het serveren kort in hete olie in een pan voor een extra krokante bite.