Een verrassende twist op een echte guilty pleasure, ontdek deze heerlijke vegetarische kapsalon met zoete aardappel en witlof. Met de knapperige zoete aardappelfrietjes, gekruide witlof, gesmolten kaas en een royale dot truffelmayonaise is het genieten geblazen. Deze kapsalon is perfect voor een makkelijke doordeweekse avond en geschikt voor het hele gezin.
Bereidingswijze:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Verdeel de zoete aardappelfrietjes over een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ongeveer 18 minuten goudbruin, tot ze beginnen te verkleuren.
-
Snijd intussen de onderkant van de witlofstronken en verwijder de harde kern. Haal de bladeren los van elkaar en doe ze in een kom.
-
Bestrooi de witlofbladeren royaal met cajunkruiden en meng goed zodat alles bedekt is met de kruidige mix.
-
Hak de peterselie fijn en zet apart voor de garnering.
-
Haal de frietjes uit de oven en verdeel ze over een ovenschaal. Leg de gekruide witlofbladeren erbovenop.
-
Strooi de geraspte mozzarella over het geheel en zet de schaal nog 8 minuten terug in de oven, zodat de kaas mooi smelt en licht begint te kleuren.
-
Haal de schaal uit de oven, garneer met de verse peterselie en maak af met een flinke lepel truffelmayonaise.