Zin in een knapperig borrelhapje met een frisse twist? Deze loempia’s met gemarineerde witlof, wortel en courgette zijn verrassend licht en superlekker. Perfect voor bij de borrel, als voorgerecht of gewoon als je iets nieuws wilt proberen. Ook de kids zullen dit een topper vinden.
Bereidingswijze:
-
Splits eerst het ei. Breek het ei het boven een kommetje en laat het eigeel voorzichtig van schaal naar schaal glijden tot je alleen het eiwit overhoudt. Zet het eiwit apart, dat gebruik je straks om de loempia’s dicht te plakken.
-
Snijd de onderkant van de witlof af, verwijder de harde kern en snijd de bladeren in dunne reepjes in de lengte.
-
Schil de wortel, snijd hem doormidden en vervolgens in dunne reepjes, ongeveer even dik als de witlof.
-
Snijd van de courgette dunne plakken van de buitenkant tot je bij de zachte kern komt. Snijd ook deze plakken in reepjes. Doe de witlof, wortel, courgette en taugé samen in een grote kom.
-
Meng voor de marinade de sojasaus met ketjap, zout en een snufje kerriepoeder. Giet dit over de groenten en schep alles goed door. Zet het geheel minstens 2 uur in de koelkast om te marineren.
-
Na het marineren giet je de groenten af in een zeef zodat overtollig vocht eruit kan lekken. Zorg dat je dit goed doet, hiermee voorkom je namelijk dat je loempia’s slap worden.
-
Leg de loempia vellen op een snijplank, met de punten naar boven, onder, links en rechts (in een ruitvorm). Pak een kwastje en bestrijk de randen van elk vel met het eiwit.
-
Schep een beetje vulling in het midden van elk loempia vel. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol het vel vervolgens stevig op. Druk zachtjes aan zodat alles goed sluit.
-
Je kunt de loempia’s nu frituren tot ze goudbruin en krokant zijn, of bakken in een pan met een klein laagje olie. Liever iets gezonder? Leg de loempia’s dan in de oven op 200°C voor 15 à 20 minuten, tot ze mooi bruin zijn. Serveer met een beetje chilisaus en dippen maar!