Specificaties

Ingrediënten

  • 8 grote wraps
  • 4 stronken witlof
  • 200 gram tempura meel
  • 2 dl bruiswater
  • 8 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 2 el chilisaus
  • Krop bladsla naar keuze
  • Trosje cherrytomaatjes
  • Komkommer

Wraps met krokante witlof en chili-mayo

Geplaatst op
Receptcategorie: Frituren, Kindvriendelijk

Op zoek naar een lunch of lichte avondmaaltijd met een bite? Deze wraps met gefrituurde witlof zijn verrassend knapperig, pittig door de chili mayonaise en heerlijk fris dankzij de salade. Een favoriet onder het hele gezin en gemakkelijk om te maken.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de frituurpan voor op 180°C.

  2. Meng in een kom de mayonaise, yoghurt en chilisaus tot een romige, licht pittige saus.

  3. Doe het tempurameel in een ruime kom en voeg het bruiswater toe. Roer tot een glad beslag en breng op smaak met een snufje zout.

  4. Was de witlof en snijd de harde onderkant weg. De bladeren vallen nu vanzelf los. Zorg dat de witlofbladen goed droog zijn voor je verdergaat.

  5. Haal de losse witlofblaadjes één voor één door het beslag en frituur ze in porties goudbruin en krokant in de hete olie. Laat de witlofbladen goed uitlekken op wat keukenpapier.

  6. Snijd ondertussen de sla, cherrytomaatjes en komkommer naar wens voor een frisse salade.

  7. Verwarm eventueel de wraps kort in een droge pan of magnetron, zodat ze soepel zijn en niet breken.

  8. Bestrijk elke wrap met een flinke lepel chili mayonaise. Leg in het midden wat van de krokante witlof en een portie salade.

  9. Rol de wraps stevig op en snijd de wraps schuin doormidden voor een mooie presentatie. Zet nog een bakje met chilisaus er bij om in te dippen en geniet!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email