Specificaties

Ingrediënten

  • 500 gram wildpoulet (zwijn & hert)
  • 5 dl rode wijn
  • 5 dl vleesbouillon
  • 2 st laurierblad
  • 3 takjes rozemarijn
  • 100 gram gesneden peperkoek
  • 50 gram appelstroop
  • Peper en zout
  • 4 stronken witlof
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram bruine basterd suiker

Wildstoof met gekarameliseerde witlof

Geplaatst op
Receptcategorie: Bakken, Stoven

Stoofvlees met witlof, zo lekker! Een hartig winters gerecht waarbij de stoof van wildpoulet heerlijk samenkomt met de zachte zoetheid van gekarameliseerde witlof. Perfect voor een sfeervolle winterse avond of tijdens de feestdagen. Deze wildstoof combineert het diepe aroma van wild met een verrassende twist van appelstroop en peperkoek. Een rijke smaak zoals je nog nooit geproefd hebt.

Bereidingswijze:

  1. Bak de wildpoulet goudbruin in boter.

  2. Voeg rode wijn, bouillon, laurier, rozemarijn, peperkoek, appelstroop, peper en zout toe. Stoof 3 uur op laag vuur. Verwijder laurier en rozemarijn.

  3. Halveer witlof, bak tot gekleurd, voeg basterdsuiker en boter toe voor karamellisatie.

  4. Serveer samen met flinterdunne pompoenplakjes.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email