Witlof teriyaki met sesamzaadjes van de BBQ. Deze gekarameliseerde witlof is een absolute aanrader voor jouw volgende BBQ. Geloof ons, dit wil je niet missen.
Bereidingswijze:
-
Begin met het maken van de teriyaki saus. Deze kun je ook kant en klaar kopen, maar is natuurlijk lekkerder als je hem zelf maakt.
-
Doe de sojasaus, ketjap, bruine basterd suiker, geplet teentje knoflook en de sesamolie in een pan en breng rustig aan de kook. Maak een papje van de maizena en het water en roer dit met een garde door de saus heen tot het een mooie gladde dikte heeft bereikt.
-
Halveer de witlof over de lengte en snijd een klein stukje van de onderkant af zodat er bijna geen kern meer aan het stronkje witlof zit.
-
Leg de stronkjes witlof in de teriyaki saus voor ongeveer 20 minuten tot de marinade goed aan de witlof zit.
-
Leg de witlof op een BBQ grill zodat deze goed kan karameliseren. Tijdens het grillen strijk je de witlof nogmaals in met de teriyaki saus.
-
Als beide kanten mooi gegrild en gekarameliseerd zijn, strooi je wat sesamzaadjes over de witlof teriyaki heen. Nu zijn ze klaar voor te serveren.
Tip: serveer er een gegrilde citroen bij (halveer de citroen en grill deze op de BBQ). Heerlijk om je witlof teriyaki mee te besprenkelen.