Een van onze favorieten, witlof bacon rolls met BBQ saus. Witlof stronken gewrapt in bacon met zelf gemaakte BBQ saus gegrild op de BBQ… Begin je ook al te watertanden?
Bereidingswijze:
-
Voeg alle ingrediënten voor de saus, behalve de maizena, toe in een pan en breng rustig aan de kook op laag vuur. Zorg wel dat je goed blijft roeren. Laat het geheel zachtjes inkoken tot je een mooie sausdikte bereikt. Wil je een dikkere saus? Maak dan een papje van water & maizena en voeg dit toe tijdens het koken.
-
Gaar de stronkjes witlof heel kort in hun geheel op de BBQ zodat de witlof al kort garing heeft gehad. Leg hierna plastic folie op de werkbank, doe dit in lange banen die elkaar overlappen. Leg de plakken bacon op de folie en rol hier de witlof in. Draai de folie strak op zodat de witlof mooi verpakt zit in de bacon. Laat de rolletjes even rusten in de koeling. Haal de rolletjes 20 minuten van te voren uit de koeling. Hierna kun je ze, zonder de plastic folie, op de BBQ gaan grillen.
-
Grill de witlof bacon rolls op de BBQ tot de witlof een mooie beetgare garing heeft en de bacon mooi crispy is geworden.
-
Serveer dit met je heerlijk zelfgemaakte BBQ saus.