Een heerlijke Thaise witlofschotel met tahoe boordevol lekkere ingrediënten. Een gezond en makkelijk hoofdgerecht dat binnen een mum van tijd op tafel staat.
Bereiding:
- Was de witlof en snijd deze in smalle repen. Pel de sjalot of ui en snipper ze fijn.
- Snijd de tahoe (tofu) in driehoekjes van 1/2 cm dikte. Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de tahoe hierin ca. 15 minuten marineren. Schep tussentijds een paar keer om.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok of wijde braadpan en bak de sjalotten of ui op een laag vuur in circa 2 minuten glazig. Voeg korianderpoeder, geschilde en fijn geraspte gemberwortel en witlofreepjes toe. Roerbak dit 2-3 minuten.
- Halveer de rode peper, verwijder de pitjes en zaadlijstjes en hak ze fijn.
- Was en halveer de limoen. Rasp 1 theelepel van de schil van de ene helft en pers deze vervolgens uit (bewaar de andere helft voor garnering).
- Voeg fijngehakte rode peper, limoenrasp, 2 theelepels limoensap en vers gemalen peper naar smaak toe aan de pan. Schep goed om en schenk de kokosmelk erbij. Breng het aan de kook en laat 2-3 minuten doorkoken.
- Garneer met de overgebleven in plakjes gesneden limoen.
- Bak de tahoe (tofu) in circa 2 minuten in een hete grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag rondom bruin en krokant. Serveer de tahoe er apart bij. Geniet van je heerlijke Thaise witlofschotel!
Recept van Veggipedia.